torsdag 25 december 2008

Julafton

Bläääää!! Jag hatar julen!!! Förlåt, men jag klarar inte av julen. Tills denna julen kom!!
För 7 år sedan skildes mina föräldrar. En av mina värsta dagar någonsin!! Kommer så väl ihåg när mamma kom upp till mig, o jag kände på mig att det var nått fel. De skulle skiljas. Jag grät och jag grät. Men är man inte lycklig så är man inte!! Det var början på ett nytt liv. Jag fick en bror, ( en till) som jag är så himla himla glad för!! Den sötaste krabaten jag mött!!! Mamma har gift om sig och pappa lika så. Två nya familjer. Första julen kom!! Vart skulle man vara?! Jag ville ju så klart vara med båda två. Men det gick ju inte! Så den första julen blev det till sist, att jag spenderade med pappa och farmor och farfar. Saknade mamma..... Året därpå, blev det ett himla liv. Det gjorde ont i hela mig!! Inte igen..... Men vi kom fram till att vara med mamma, då vi varit med pappa året innan. Efter det kom vi fram till att fira vartannat år hos mamma, vartannat hos pappa.

Men i år, har jag min egen familj, början på en familj i alla fall. Mannen i mitt liv, den jag bor med, den jag älskar. Honom vill jag absolut inte, för någonting här i världen, vara utan den ljuvligaste dagen på året.. Vi hade bestämt oss, vi skulle vara med Fredriks familj, föräldrar och bror med fru. Nu skulle man bara berätta det för pappa, eftersom det var hans jul. Det var inte kul!!! Han blev väldigt upprörd och förstod inte alls hur jag kunde välja bort just hans jul!!

Dagarna fram tills julafton har det handlats julklappar, vi har klätt granen, vi har gått och myst. Vi har bakat massor av julgodis. Vi har varit så överens om allt. Vår första härliga jul ihopa. Julen har blivit mysig igen, inte plågsam som alla andra år.

Lillejul fira vi hemma hos mamma med morfar, Birgit och Bertil, lillbror med flickvän, så klart Anders och Rasmus. Åt spagetti och köttfärsås, då vi inte orka med julmat 2 dagar på rad. Massor av julklappar. Fredrik och jag fick bla en våg, ett sushi set, skålar, vars en morgonrock, presentkort, ja vi hade varit snälla.

Julafton kom snabbare än väntat. Klockan ringde åtta, for upp o gjorde sig fin. Väckte baby, som önska en god jul, men det underbaraste leendet som finns!! Älskar dig bara mer och mer för var dag!!

Lite julfrukost hos svärföräldrarna, lite champange för att fira att de sålt huset.
Vidare till pappa, en liten jul lunch med hemmabakade mini pizzor med julskinka. Fick även träffa farmor och farfar. Och ännu fler julklappar. En wok panna, skålar, presentkort, smycken och biobiljetter.

Tillbaka till Oxie. Och jag var bara tvungen att se Kalle. Efter det var det lite TP, och som väntat var denna kvinna inte den smartaste och fick inte en enda tårtbit.. =(
MAUD!! Massa julmat!! Behöver jag säga jag fick ont i magen?!?!

Sista julklapps utdelningen denna jul. Och familjen Palm har speciella traditioner och spelar om vem som får öppna julklapparna först. Så där satt man med alla sina julklappar, o det klia i fingrarna och mitt tålamod testades till max. Jag fick nog inte högst en enda gång. Så när alla var klara hade jag nog 10 st kvar....

Oj vad jag fick fina julklappar.
Av mitt hjärta fick jag en sushi bok, ( kan äta sushi 7 dagar i veckan) massa sushi tillbehör, så vi kan lära oss göra egna, vilket jag verkligen ser fram emot!!
Jag fick även ett Emma halsband, ett par byxor, och en mysig kofta.
Tillsammans fick vi ett stekjärn, en vatten kokare, list till knivar.
Jag fick presentkort, massa skönhets produkter, morgon tofflor, hand-made av E. Palm.
Smycken.
Ja nu har jag nog fått med allt.

Till Fredde hade jag handlat en klocka och ett tv spel.
Att jag köpte tv-spelet kan jag ångra lite idag, då F spelat heeeela dagen. Om man bortser från då vi åt frukost , när vi åt middag och när jag tvinga honom att slänga soporna!!
Det var min jul!

1 kommentar:

Anonym sa...

Baby ? ? ? "Nobody puts Baby in a corner", lite Dirty Dancing, men det så klart, det är nog MYCKET Dirty dancing med din "Baby". Önskar dig & Baby ( sorry Fredde, det ÄR ditt nya smeknamn ! ! ) ett riktigt Gott slut på året och ett Gott Nytt År. Vem vet, nästa nyår kanske det finns en ny baby ( en sådan som suger på "napp", skiter på sig och rapar, nästan precis som nuvarande Baby ) ? ?